Πόσες φορές έχεις ευχηθεί να μπορούσες να καταλάβεις τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου και να μάθεις τι σκέφτομαι; Ίσως έχεις ονειρευτεί ακόμη και την πιθανότητα ότι θα ανοίξω μια μέρα το στόμα μου και θα μιλήσω λέγοντας όσα θέλω και έχω ανάγκη; Ακόμα και αν το μόνο που ακούς να βγαίνει από το στόμα είναι το γαβ μην ανησυχείς.
Έρευνες για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνουν ότι η ευφυΐα μου ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες σου
Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί να μη μιλήσω στη γλώσσα σου αλλά θα βρω με διάφορους τρόπους να σου δείξω τι ζητάω και τι αισθάνομαι με τη γλώσσα του σώματός μου. Σύμφωνα με την American Society for the Prevention of CrueltytoAnimals (ASPCA) αν αισθάνομαι φόβο, ανησυχία ή αν φοβάμαι ή πεινάω θα μπορέσεις να προσδιορίσεις τι συμβαίνει απλά παρατηρώντας τις κινήσεις του σώματός μου. Αυτά με μία πρώτη ανάγνωση…
Εμβαθύνοντας λίγο παραπάνω στη ψυχολογία, το American KennelClub (AKC) ανέφερε ότι μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Emory διαπίστωσε ότι μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα ανθρώπινα πρόσωπα με τον ίδιο τρόπο που το κάνετε και εσείς! Επειδή έχουμε περάσει χιλιάδες χρόνια αλληλοεπιδρώντας με ανθρώπους, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε αναπτύξει κοινωνικότητα και ευαισθησία στις ανθρώπινες εκφράσεις του προσώπου καθώς και σε πολλές λέξεις!
Όταν είσαι ο άνθρωπός μου και σε κοιτώ στα μάτια…
Και τη βόλτα μας την κάναμε και το φαΐ μου το έφαγα και ακόμα στα μάτια σε κοιτώ. Αναρωτιέσαι τι άλλο να θέλω και δε ξεκολλάω; Μπορεί απλά να θέλω χάδια, αγκαλιές και την προσοχή σου. Μπορεί βέβαια απλά να μη σημαίνει κάτι και απλά να μου αρέσει να σε κοιτάζω… Βάσει μελετών όταν κοιτιόμαστε εκκρίνεται στον οργανισμό μας η ορμόνη της ευτυχίας, γνωστή και ως οξυτοκίνη… Είναι η ίδια ορμόνη που παράγεται όταν μία μάνα κοιτάζει το μωρό της ή δύο άνθρωποι είναι ερωτευμένοι…
Γάβγισμα δίχως τέλος
Και εκεί που αποφασίζεις να χαλαρώσεις με πιάνει η μούρλα μου και όλα με χαλάνε. Γαβγίζω χωρίς λόγο και αιτία μια το αυτοκίνητο του γείτονα, μια τον αέρα και εσύ αναρωτιέσαι. Τι με έπιασε πάλι; Οι λόγοι συνήθως είναι απλοί… Μπορεί να προσπαθώ να διεκδικήσω λίγο χρόνο παραπάνω από εσένα, καμιά λιχουδιά ή μπορεί να θέλω να σε προειδοποιήσω για κάποιο κίνδυνο! Έχε τα μάτια σου δεκατέσσερα!
Όταν γέρνω το κεφαλάκι μου…
Είναι μια έμπρακτη απόδειξη επικοινωνίας σύμφωνα με τον Steven R. Lindsay, συγγραφέα του «Εγχειριδίου Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς και Εκπαίδευσης Σκύλων» ο οποίος υποστηρίζει ότι το κάνω γιατί θέλω να απαντήσω! Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει και η μουσούδα μου η οποία ενδεχομένως να εμποδίζει την όραση μου ή ακόμα και ότι θέλω να ακούσω καλύτερα! Χρησιμοποιώντας την άκρη των αυτιών μου ως δορυφορικά πιάτα αυτή η κίνηση βοηθάει ώστε να χειριστώ καλύτερα την εισροή των ηχητικών κυμάτων!
Αφήνοντας πίσω όλες τις έρευνες του κόσμου, ξέρεις πολύ καλά τι νιώθουμε εμείς οι δύο ο ένας για τον άλλο και πως με τα μάτια μιλάμε συνέχεια…