Μετεωρισμός & Αέρια…

Πως θα μπορούσες να με βοηθήσεις σε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση;

Ο μετεωρισμός δεν είναι διασκεδαστική εμπειρία. Όσο δυσάρεστο είναι για εσάς τους ανθρώπους το ίδιο δυσάρεστο είναι και για εμάς! Τα τόσο δύσοσμα αέρια εκτός από την προσβολή της μύτης, προκαλούν δυσφορία και μας κάνουν να αισθανόμαστε εξίσου άβολα. Τα αέρια μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφόρων προβλημάτων και το  καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να βρείτε ποιο είναι το πρόβλημα πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε  θεραπεία!

Πιθανά αίτια αερίων

Πιθανότατα ο λόγος που υποφέρω από αέρια να είναι μικρής σημασίας πρόβλημα, αλλά σε μερικές περιπτώσεις, τα αέρια μπορεί να είναι σημάδι για κάτι πιο σοβαρό. Αν υποψιαστείτε ότι πονάω πολύ και αρνούμαι να φάω, οπωσδήποτε πρέπει να κάνουμε μία επίσκεψη στον φίλο μας τον κτηνίατρο. Οποτεδήποτε υποπτεύεστε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καλέστε τον κτηνίατρο. Μη διστάζετε…

Τα πιο συχνά προβλήματα που προκαλούν αέρια

Τρώω υπερβολικά γρήγορα! Αυτό είναι ιδιαίτερα ένα πρόβλημα στις μεγαλύτερες φυλές, όπως πχ ο Γερμανικός Ποιμενικός. Αν τρώω υπερβολικά γρήγορα καταπίνω και αέρα, ο οποίος φτάνει στα έντερα γρήγορα και βγαίνει με τη μορφή αερίων από την άλλη πλευρά. Λυπάμαι που το λέω αλλά ενδεχομένως οι μικρότερες ποσότητες φαγητού, λίγο τη φορά, να είναι ένας τρόπος για να μάθω να τρώω πιο αργά…

Αλλαγή τροφής

Μερικοί από εμάς είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις αλλαγές διατροφής και μπορεί να ανακαλύψετε ότι αν αγοράσετε άλλη μάρκα τροφής, υποφέρουμε από μετεωρισμό! Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί, και λυπάμαι πολύ που το λέω, από τα πολλά μεζεδάκια που «πέφτουν» κάτω από το τραπέζι! Το τεστ: Αν επιστρέφοντας στην παλιά μάρκα τροφής για μερικές μέρες τα αέρια σταματήσουν, τότε ξέρουμε τι έφταιξε. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε αυτό το πρόβλημα είναι οι αλλαγές στην τροφή να γίνουν με προσοχή και σταδιακά. Αναμιγνύουμε μια μικρή ποσότητα της νέας τροφής με την κανονική τροφή και σιγά σιγά την αυξάνουμε.

Παράσιτα του εντέρου

Τα σκουλήκια είναι διαβόητα για την πρόκληση αερίων και μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστα πίστεψέ με. Ρίχνε μια ματιά στα κόπρανα για σημάδια σκουληκιών. Επίσης η αποπαρασίτωση τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο είναι καλή ιδέα, αλλά παρόλα αυτά αν βρείτε αυτά τα τρομερά πλάσματα μέσα στα περιττώματά μου, μπορεί να χρειαστεί να το κάνουμε συχνότερα.

Φτωχή διατροφή

Δεν είναι όλες οι σκυλοτροφές ίδιες. Μερικές είναι φτιαγμένες σχεδόν ολοκληρωτικά από βρώμη και άλλα παρόμοια σιτηρά και αυτό οπωσδήποτε δεν είναι καλό για το στομάχι μου. Η υπεραφθονία ινών ή το λάθος είδος υδατανθράκων μπορεί να αποβούν ολέθρια για το πεπτικό σύστημα  μου και να έχουν σαν αποτέλεσμα τα αέρια. Για να το λύσουμε και αυτό το πρόβλημα πρέπει να βρούμε μια τροφή, η οποία να είναι σωστά ισορροπημένη και να μου «κάτσει καλά» έτσι όπως λέγεται λαϊκιστί.

Αργή πεπτική οδός

Η γυμναστική είναι εξίσου απαραίτητη και για εσάς αλλά και για εμάς! Αν βγούμε… εκτός φόρμας έχει σαν αποτέλεσμα τη δυσκοιλιότητα και τα επιπλέον αέρια. Για να μειώσουμε τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο ή να διορθώσουμε το ήδη υπάρχον πρόβλημα, πρέπει να κρατιόμαστε σε φόρμα. Ένας μακράς διάρκειας όμορφος περίπατος μετά το γεύμα, θα βοηθήσει και εσάς αλλά και εμάς να έχουμε ένα  πεπτικό συστήμα που λειτουργεί γρηγορότερα! Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια… Αθλητικά παπούτσια και φύγαμε!

Κακά βακτηρίδια στο έντερο

Μερικές φορές, όταν τρώω ή μασουλάω πράγματα που δε θα έπρεπε, κακά βακτήρια μπαίνουν στο σώμα μου. Αυτά μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα στα έντερα και είναι καλή ιδέα να τα ξεφορτωθούμε!

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε με αυτά τα τρομερά αέρια πχια! Τσεκάρετε τα συμπτώματα και θα πρέπει να μπορείτε να διαγνώσετε και να θεραπεύσετε μικρά προβλήματα, μόνοι σας. Ωστόσο, αν έχετε αμφιβολίες, μη διστάσετε να μιλήσετε στον κτηνίατρό μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *