Ο Νοέμβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας υιοθεσίας ηλικιωμένων ζώων…

Αφιερωμένος στην εύρεση καταλύματος ηλικιακά μεγαλύτερων κατοικίδιων ζώων, όλα ελπίζουμε στο να βρούμε στοργή σε ένα νέο σπίτι για να περάσουμε με ζεστασιά το υπόλοιπο της ζωής μας…

Βοηθήστε να διαδοθεί το μήνυμα του Νοεμβρίου…

Γνωρίζουμε πως τα ηλικιωμένα κατοικίδια είναι αυτά με το μεγαλύτερο ποσοστό μη υιοθεσίας… Δρόμοι, καταφύγια και σπίτια διασωστών είναι γεμάτα από εμάς που έχουμε ξεχαστεί… Ποτέ όμως δεν είναι αργά να μας δώσετε μια ευκαιρία!

Γιατί να μπει κάποιος στη διαδικασία υιοθεσίας ηλικιωμένων ζώων; Τι μπορούμε να προσφέρουμε;

 

Ίσως να μην μπορούμε να συγκριθούμε, με την πρώτη ματιά, με ένα υπερχαριτωμένο κουταβάκι ή ένα γατάκι στο Instagram. Μη πιστέψεις ποτέ όμως ότι υστερούμε σε κάτι.

Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά τα οφέλη του να υιοθετήσετε κάποιο από εμάς!

Είμαστε ό,τι καλύτερο για μια οικογένεια με παιδιά! Ένα ακόμα «μωρό» στην οικογένεια πάει πακέτο με περισσότερη δουλειά για σένα. Το κουτάβι με την ενέργεια του θα χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσπάθεια για να καλύψετε τις ανάγκες του.

Μην ξεχνάτε ότι πολλά από εμάς κάποτε είχαμε σπίτι και οικογένεια, οπότε ενδεχομένως να γνωρίζουμε ακόμα και κάποιες βασικές εντολές… Είμαστε λιγότερο απαιτητικά, σε σχέση  με ένα νεότερο κατοικίδιο, κινούμαστε με ήρεμο ρυθμό και διαθέτουμε λιγότερη ενέργεια!

Υιοθετώντας ένα κουτάβι ή ένα γατάκι, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αφιερώσετε μεγάλο μέρος από τον προσωπικό σας χρόνο στην εκπαίδευσή του, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Εμείς έχουμε φάει τη ζωή με το… κουτάλι και μπορούμε πιο εύκολα να προσαρμοστούμε σε ένα νέο περιβάλλον.

Όσοι αποφασίσετε να υιοθετήσετε ένα ηλικιωμένο ζώο, θα σώσετε κατά πάσα πιθανότητα μια ταλαιπωρημένη ψυχή. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που θα σας δώσουμε δε μπορεί να εκφραστεί  με λέξεις. Την αίσθηση ικανοποίησης ότι έχετε πράξει το σωστό προσφέροντας στέγη και φροντίδα στα τελευταία χρόνια της ζωής ενός ηλικιωμένου ζώου, θα σας το θυμίζει κάθε μέρα, η ουρά που θα πηγαίνει πέρα δώθε, σαν κουτάβι…

Ο Νοέμβριος καθιερώθηκε ως μήνας υιοθεσίας ηλικιωμένων ζώων για να μην ξεχνάτε και εμάς τους λίγο μεγαλύτερους.

 

Να θυμάστε όλοι πως η αγάπη δεν έχει ηλικία και οι υπόλοιποι τετράποδοι φίλοι μου έχουν πολλή αγάπη να σας δώσουν.

Και αν δεν πιστεύετε εμένα, ρωτήστε τη μαμά μου!

Μαμάκιας ετών 9.

Πρώην αδέσποτος.

 

Ευχαριστούμε θερμά την εκπληκτική φωτογράφο μας Όλγα και το The Dog Project για την υπέροχη φωτογράφιση

Instagram @thedogproject.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *