Αναπνοή σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης

Όπως εσύ, έτσι και εγώ πρέπει να έχω καθαρά δόντια…

 

Η δροσερή αναπνοή και το λαμπερό χαμόγελο είναι πάντα στα συν. Από την άλλη τα χαλασμένα δόντια αλλά και η δυσάρεστη ανάσα εκτός από το αισθητικό κομμάτι, μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από προβλήματα υγείας. Εσύ για τα δικά σας ξέρεις αλλά και αν δε ξέρεις μπορείς να πάρεις συμβουλές από τον δικό σου γιατρό, τον οδοντίατρό σου!

Όσον αφορά εμένα για άλλη μια φορά ο καλύτερος σύμβουλος είναι ο κτηνίατρός μας και όχι η φίλη της γειτόνισσας, που ξέρει τα πάντα για τα πάντα. Παρακάτω μπορείς να πάρεις μερικές συμβουλές για το πως θα μπορέσει να αποτελέσει μια αν όχι υπέροχη εμπειρία, τουλάχιστον ανεκτή!

Τι θα χρειαστούμε;

  • Την κατάλληλη οδοντόπαστα!

Ναι καλά διάβασες! Υπάρχουν οδοντόπαστες που γράφουν «για σκυλιά» από έξω και φυσικά δε θα τις βρεις στο super market δίπλα στις ανθρώπινες αλλά στα περισσότερα pet shops.

Δεν είναι μόνο η γεύση που για εμένα είναι σαφώς προτιμότερη αλλά η ανθρωπο-οδοντόπαστα περιέχει ξυλιτόλη μια ουσία κατάλληλη για εσάς αλλά άκρως τοξική για εμάς!

  • Μια… οδοντόβουρτσα!

Πάντα είναι προτιμότερο να επιλέξεις από το pet shop που εμπιστεύεσαι, παρόλα αυτά και η ανθρώπινη δεν απαγορεύεται αλλά πρέπει τουλάχιστον να είναι με μέτριες τρίχες (προτίμησε κάποια παιδική)

  • Οπλίσου με υπομονή. Θα σου βγάλω την πίστη

Πρώτες φορές…

Είτε είμαι μωρό, είτε και καλά έχω ενηλικιωθεί τα πρώτα βήματα πρέπει να γίνουν σιγά σιγά και με προσοχή. Στην αρχή φρόντισε να είμαστε σε ένα χώρο που θα είναι ήσυχα και δε θα έχω διάφορους περισπασμούς. Χάιδεψέ με ήρεμα στο κεφάλι και στη μουσούδα. Μέχρι στιγμής η διαδικασία μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Τώρα μπορείς να επιχειρήσεις να ανασηκώσεις τα χείλη μου για να καταλάβω ποιες είναι οι προθέσεις σου. Ενδεχομένως να  χρειαστώ λίγο χρόνο αλλά επειδή είμαι μια μικρή διάνοια, μη στεναχωριέσαι, θα τα καταφέρουμε. Δώσε μου με το δάχτυλό σου λίγη από την οδοντόκρεμα (αυτό μου είναι σίγουρα πολύ ευχάριστο). Δειλά – δειλά μπορείς να ξεκινήσεις να τρίβεις, με το δάχτυλό σου, την οδοντόπαστα στα δόντια μου και μετά από κάποιο διάστημα μπορείς δοκιμάσεις και τη χρήση της οδοντόβουρτσας! (δε χρειάζεται να βουρτσίζουμε και τη μέσα μεριά)

Αν τα βήματα γίνουν αργά και με προσοχή μπορεί η όλη διαδικασία να είναι απολαυστική ακόμα και για σένα…

Tips! Φρέσκα καρότα ή μήλα!

Υγιεινά snacks τα οποία όμως είναι είναι σκληρά και μπορούν να απομακρύνουν την πλάκα από τα δόντια

Παρακολούθησε το παρακάτω video με προσοχή:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *