Ο μικρός μπόγος

Πόσες φορές έχεις δει στο διαδίκτυο μικρά, υπερχαριτωμένα γατάκια να τους παίρνει ο ύπνος στην αγκαλιά του κηδεμόνα τους και νιώθεις ότι η καρδιά σου θα σπάσει από ευτυχία; Ε, λοιπόν καμία σχέση…

Είμαι εδώ για να σε προσγειώσω στην πραγματικότητα. Και υπερχαριτωμένο είμαι και την καρδιά σου θα κλέψω (για να μη σου πω και τη ψυχή σου) αλλά όλα αυτά δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη.

Η πρώτη επίσκεψη στο σπίτι μας είναι για μένα μια πολύ αγχωτική περίοδος. Αφήνω πίσω παρέες και οικογένεια και είμαι σε πανικό. Θα μου περάσει φυσικά, όμως η προσαρμογή στα νέα δεδομένα πρέπει να γίνει με προσοχή και υπομονή. Ξεκινώντας από τα βασικά

Βήμα πρώτο:

 

Επίσκεψη στον κτηνίατρό μας ώστε να γίνει ένα γρήγορο check up, να σε προσανατολίσει για την ηλικία μου και να κάνει τα απαραίτητα σε περίπτωση που έχω πρησμένη κοιλίτσα (ενδοπαράσιτα) και ψύλλους…

Το φαγητό μου: Μετά την τρίτη ή τέταρτη εβδομάδα ειδικές κονσέρβες με απαλή υφή μους θα βοηθήσουν στην ομαλή μετάβαση από το γάλα στη στερεά τροφή.

Τέσσερα μικρά γεύματα την ημέρα είναι ιδανικά αλλά μπορείς σιγά-σιγά να με ταΐζεις και με συγκεκριμένες κροκέτες, κατάλληλες για την ηλικία μου, οι οποίες έχουν υφή προσαρμοσμένη στη σιαγόνα και τα νεογιλά δόντια μου.

Σα γάτα που είμαι θα προσανατολιστώ εύκολα για το που είναι το φαγητό μου, το νερό μου και η άμμος με την τουαλέτα μου, αυτό στο εγγυώμαι. Συνήθως όμως στην ευαίσθητη αυτή ηλικία είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζω γαστρεντερικά προβλήματα. Φρόντισε να ξεπεράσω όσο το δυνατόν πιο σύντομα το θεματάκι αυτό. Μην το αμελήσεις!

“Μη ξεχνάς ότι το πρώτο εξάμηνο της ζωής μου είναι αρκετά σημαντικό.  Μέσα σε έξι μήνες, θα έχω φτάσει το 75% της ενήλικης σωματικής μάζας μου, για αυτό και η διατροφή μου πρέπει να αποτελείται από τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Θωράκισε τον οργανισμό μου.”

Επόμενο βήμα: Συγκατοίκηση

Καταλαβαίνω ότι είναι το σπίτι σου και νιώθεις οικεία, για μένα όμως είναι μια χαοτική εμπειρία. Καινούργιες μυρωδιές, περίεργοι θόρυβοι και νέα πρόσωπα. Δώσε μου λίγο χρόνο να συνηθίσω σε ένα δωμάτιο. Φρόντισε ο χώρος που θα κοιμάμαι να είναι ζεστός, ένα άνετο και ασφαλές καταφύγιο για μένα. Λίγες μέρες αργότερα, θα εξερευνήσουμε μαζί και το υπόλοιπο σπίτι.

Βήμα “θωράκιση σπιτιού για το μωρό”

  • Τα παράθυρα κλειστά γιατί η περιέργεια μου θα μας βάλει σε μπελάδες και ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ παράθυρο σε ανάκληση. (Θα το αναλύσουμε άλλη φορά γιατί)
  • Προσοχή με το τζάκι. Θα τρυπώσω και θα τρέχεις. Φρόντισε να μου κλείσεις την πρόσβαση. Θα το εκτιμήσω σε λίγο καιρό.
  •  Κρύψε όλα τα ηλεκτρικά καλώδια. Πιθανώς να προσπαθήσω να τα μασήσω.
  •  Φυτά εσωτερικού χώρου. Θα τα μασήσω και αυτά. Οι κρίνοι, τα αλεξανδρινά και τα κυκλάμινα είναι δηλητηριώδη.

Καλώς ήρθα στη ζωή σου λοιπόν

Συνεχίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *