Καλοκαίρι και σκύλος!

 

Το καλοκαίρι δεν το απολαμβάνουν μόνο τα παιδιά! Είναι μια ευκαιρία να περάσουμε και μαζί λίγο παραπάνω ποιοτικό χρόνο και να απολαύσει ο ένας την παρέα του άλλου! Παρόλα αυτά, για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές!

Μυστικά για την περιποίηση μου το καλοκαίρι:

 • Καθημερινό χτένισμα
  Με το καθημερινό βούρτσισμα αποβάλλονται οι νεκρές τρίχες που τόσο με επιβαρύνουν και ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού που η ζέστη είναι αφόρητη!
 • Κούρεμα
  Αν το τρίχωμά μου είναι σε κακή κατάσταση με κόμπους θα πρέπει να συμβουλευτούμε έναν ειδικό (Groomer) για το αν πρέπει να κουρευτώ… Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι κάποιες φυλές δεν πρέπει να κουρεύονται… Ρωτάμε τους επαγγελματίες!
 • Σκιερό μέρος
  Στην παραλία ο κίνδυνος θερμοπληξίας είναι μεγαλύτερος! Δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, πρέπει να βρίσκομαι σ πάντα σε κάποιο σκιερό μέρος και με το κουπάκι του νερού γεμάτο διαρκώς…
 • Βουτιά στο νερό! Πάντα με προσοχή και μόνο άμα το θέλω…
 • Καλό ξέβγαλμα μετά τη θάλασσα
  Μετά από κάθε μπάνιο στη θάλασσα, επιβάλλεται το καλό ξέβγαλμα! Δεν είναι απλά για το καλό της τρίχας μου αλλά και για το γεγονός ότι μπορεί να μου προκαλέσει ακόμα και κνησμό!
 • Αποπαρασίτωση
  Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν πρέπει να  ξεχνάμε την αποπαρασίτωση είτε με κάποια αμπούλα είτε με κάποιο παρασιτοκτόνο λουράκι. Τα τσιμπούρια, οι σκνίπες και οι ψύλλοι παραμονεύουν…

Βόλτα!

Η ιδανική ώρα για να πάμε τη βόλτα μας είναι είτε πολύ νωρίς το πρωί ή την ώρα που αρχίζει να βραδιάζει! Αποφεύγουμε δια ροπάλου τις πολύ ζεστές ώρες και κυκλοφορούμε πάντα με δροσερό νερό και το κουπάκι μου! Μπορείς να βρεις σε επιλεγμένα petshops ακόμα και ειδικά μπουκαλάκια που ανοίγουν και γίνονται κουπάκια για να μπορώ να ξεδιψάσω όποτε θελήσω! SOS η καυτή άσφαλτος μπορεί να προκαλέσει ακόμα και εγκαύματα στις ευαίσθητες πατούσες μου!

• Tips για τις φίλες μου τις γάτες..
Μην τις αφήνεις για πολύ ώρα εκτεθειμένες στον ήλιο! Ειδικά τις λευκές γάτες οι οποίες και κινδυνεύουν να πάθουν καρκίνο εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας!

• Αυτοκίνητο 
ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μη μας αφήνετε σε κλειστούς χώρους και ειδικά μέσα σε αυτοκίνητο. Η θερμοκρασία μπορεί να διπλασιαστεί σε ένα κλειστό χώρο μέσα σε 30 λεπτά της ώρας!

Κάθε χρόνο 10.000 σκύλοι και γάτες πεθαίνουν σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα (ακόμη και αν το παράθυρο είναι λίγο ανοικτό).

Ας έχουμε ένα υπέροχο και ασφαλές καλοκαίρι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *