Γερό ανοσοποιητικό

Και βλέπω τη μαμά μου να βάζει μέσα στο φαγητό της χίλια δυο καλούδια. Τη μια βάζει goji berries στο πιάτο της, την άλλη στο δικό μου. Κατά διαστήματα όλο και κάτι καινούργιο βρίσκει. Το ψάχνει στον διαδίκτυο να δει αν είναι κατάλληλο για σκυλιά-γατιά και προσπαθεί να μυήσει την οικογένεια σε καινούργιες διατροφικές συνήθειες…

Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για τη σημασία του ανοσοποιητικού συστήματος και πως το γερό ανοσοποιητικό βοηθάει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο και καλύτερα

Τι σημαίνει όμως πρακτικά όταν λέμε ότι έχουμε γερό ανοσοποιητικό σύμφωνα με αυτά που έχει μελετήσει η μαμά μου;

Το ανοσοποιητικό είναι ένας ειδικός μηχανισμός άμυνας. Αναγνωρίζει ουσίες ξένες προς τον οργανισμό με σκοπό να τις απενεργοποιήσει ή να τις καταστρέψει!

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την προστασία από:

  • ιούς
  • εποχιακές αρρώστιες, όπως η γρίπη
  • άλλα και προβλήματα υγείας, όπως η αρθρίτιδα, οι αλλεργίες, η μη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων και ο καρκίνος

Στον ανθρώπινο οργανισμό

Πραγματοποιούνται καθημερινά ποικίλες διεργασίες και αντιδράσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες παίζουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και ταυτόχρονα μπορούν να ασκήσουν τοξική επίδραση σε αυτόν.

Μελέτες από μεγάλο αριθμό διαφορετικών επιστημονικών ομάδων

Έχουν γίνει σχετικά με την χρήση των αντιοξειδωτικών στην διατροφή του ανθρώπου και για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Έτσι σήμερα τα αντιοξειδωτικά χρησιμοποιούνται ευρέως ως συμπληρώματα διατροφής ή χορηγούνται ταυτόχρονα σε περιπτώσεις δίαιτας για την απώλεια βάρους.

Ο οργανισμός παρόλο που εξισορροπεί την πιθανή υπερπαραγωγή ελευθέρων ριζών μέσω του ενδογενούς αντιοξειδωτικού συστήματος, τα αντιοξειδωτικά της διατροφής συνεισφέρουν σημαντικά στην προστασία του κυττάρου από το οξειδωτικό στρες, προστατεύοντας την ακεραιότητα του και ενισχύοντας την ανοσοποιητική του λειτουργία.

Όσο περνάνε τα χρόνια…

Όλο και πιο ξεκάθαρη γίνεται η αναγκαιότητα ενός γερού ανοσοποιητικού συστήματος και μια πλούσια διατροφή σε αντιοξειδωτικά. Αυτό που ίσως καμιά φορά αμελείται είναι πως και εμείς τα κατοικίδια έχουμε ανάγκη ένα γερό ανοσοποιητικό για να μπορεί ο οργανισμός μας να ανταπεξέλθει ευκολότερα και ταχύτερα σε οποιαδήποτε πρόκληση. Συχνά παρατηρείται στα κτηνιατρεία ότι σε οποιοδήποτε πρόβλημα συνήθως ο κτηνίατρος κάνει λόγο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού ώστε να αντιμετωπιστεί κάποιο πρόβλημα. Πόσο πιο εύκολο θα ήταν όμως εάν είχες προνοήσει από πριν;

Μια σωστή και καλή ποιοτικά τροφή

O καλός ύπνος, η άσκηση και οι συχνοί προληπτικοί έλεγχοι στον κτηνίατρό είναι οι σύμμαχοί μας για μία καλύτερη και υγιέστερη ζωή.

Η αξία ενός ισχυρού ανοσοποιητικού δε φαίνεται όμως μόνο στο γυαλιστερό τρίχωμά μου. Σε μία κρίσιμη στιγμή, που μπορεί να είναι από μια λοίμωξη, είτε αθώα είτε πιο σοβαρή μέχρι και ένα οποιοδήποτε χειρουργείο, από έναν απλό καθαρισμό στα δόντια μέχρι κάτι πιο περίπλοκο…

Ανοσοποιητικό και ηλικία…

Ισχύουν όσα ισχύουν και για τον άνθρωπο. Ένα ζωάκι σε μικρή ηλικία ή ένα ζωάκι σε μεγαλύτερη ηλικία ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας πρέπει να προσέχουμε και να φροντίζουμε για ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα αλλά σε αυτές τις φάσεις πρέπει να προσέχουμε δυο φορές!

Διάβασε επίσης COVID-19

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *